Известие

Collapse
No announcement yet.

Искам да си заредя климатика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Моя продължава да работи...
    Заредих го в Смолян, зад Художественото училище има един сервиз за хладилници... Взеха ми 40 лв. За 15 мин. стана работата.

Хладно, студено, то в тия жеги, като го включиш първите 1-2 мин. духа като калорифер, но после постепенно става хладно.
    Екстра си е!

Двигателя явно се товари, но не е фатално, все едно караш още един човек... Свикнах и не ми прави впечатление.

Мога да ти дам телефони на сервизчето.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 90 hp 1996

Comment

Абе що се занимавате да излизате изобщо по тея жеги. Че и да ги мислите ся тея климатици-млиматици
      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
      sigpic
      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Bakalov
        Направих като koko_33. Намерих едни пичове, включиха го към нещо си, казаха че е ок, напълниха и сега духа, като отворен фризер. (40 лв.)

НО!

След като минах 10-тина километра имам впечатление, че загрява малко повече. Преди заковаваше малко над 80, сега стрелката е малко повече над 80. Освен това 2-3 пъти ми загасна, като спра на светофар...

Защо така?

Иначе - хладничко добре!

В жегите климатика постоянно ли го държите включен, а на място като чакате. Бе въобще как се ползва...
        Досега колите ми все са биле без клима!
        Надявам се ,че всичко е наред. Според мен е напълно нормално да ти държи по висока температура и да ти товари мотора. Важно е да не скача над 100 грудуса в жегите по задръствания и работа на мотора от сорта на тръгни -спри както стана от 2-3 години при нас 100 светофара и два пъти повече бабуни. Надявам се , че и втората перка за климата ти включва(че тя също е от същественно значение без нея кондензатора не охлажда достатъчно и вдига много високо налягане на фреона и от там стават грешки) Мисля ,че на твойта белла ще и се отразят добре едни + 500 оборота при включен климатик сиреч една предавка по ниска от нормалното ти каране. Тогава ще има по добъра мощност и достатъчен дебит от водната помпа и ще ти нормализира температурта. Лека и безавариина.
        alfa romeo 33 1.5
        alfa romeo 145 1.6 boxer

Comment

Всичко е ок.

На място с включен климатик седи часове и май не гори много бензин.
          Чува се вентилатор отпред да работи.

Вентилатора в купето го държа на втора степен и това за въздуха да се върти в купето включено.
          За 5-10 мин вътре става добре.

При дълго пътуване след половин час го изключвам, че на предната седалка става студено.

Мисля че разхода е с 1 л. нагоре - значи към 7-8 извънградско, но се преживява.
          Пък и в Смолян не са чак такива жегите...
          Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 90 hp 1996

Comment

Колеги, моля кажете в София (източната част на града) къде може да се зареди читаво климатика (155TS1.8 '94)
            Сега идвам от Ванто, но се оказа че моята е с друг вид фреон, който не се произвеждал вече и не може да се зареди с тяхната машина. Казаха ми че не знаят даже и къде да ме пратят...
            Иначе цялата процедура е 65 лева при тях.
            Alfa Romeo 155 1.8 TS '94 ->
            Yamaha TDM850 4TX

Comment

в младост 2 до РУМ-а ще ти свършат работа
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

Muaddib -виж си icq-to
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Такааа не прочетох цялата тема,щото ме домързя да си кажа честно. Та да кажа моето мнение по въпроса.Наскоро го презаредих климатика в един специализиран сервиз в Красна поляна(уличката преди ОМВ-то,намиращо се с/у бившия мотокарен завод (ако така се казваше)) и останах наистина доволен.Друг е въроса,че при мен не можеха да приложат номера с цялостното източване и наново доливане на фреона,защото 1 седмица по-рано смених съединител,при което се наложи фреона да бъде източен.Просто трябва да се разкачат някои части от системата за да се стигне до съединителя е така газа се губи.За 60 лв ми го заредиха.Само че остана един малък проблем за дооправяне.Въздуха от климатика не е чак леден,както трябва да бъде на най-гвисоката степен,а доста студен.Човека ми каза,чи това се получавало,защото съм имал прецакана клапа(може и повече от една)и студения въздух някъде се смесва с малко количество топъл от двигателя.Нооо не е болка за умиране и било лесно управимо.

п.п Малко дълго мнение стана,ама няма да се сърдите.
                  Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                    Muaddib -виж си icq-to
                    Ако знаеш някакво читаво място за зареждане драсни едно лично с малко повечко подробности - като място и цена например
                    Alfa Romeo 156 '04 2.4 JTD M-jet

Comment

Без да правя реклама вижте тук:

http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=46834

http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=47489

Вече няколко колеги са посещавали сервиза и са меко казано доста доволни.
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
                      X